Iedereen is wel eens een dagje ziek. Vaak ben je binnen een paar dagen opgeknapt en kun je weer aan het werk.
Duurt de ziekte echter langer, dan komen er snel allerlei regels om de hoek kijken. Je hebt als werknemer immers re-integratieverplichtingen. Aan die re-integratieverplichtingen moet je je als werknemer houden, om je recht op loondoorbetaling bij ziekte te behouden.
Vaak zien we dat er bij ziekte ook een arbeidsconflict meespeelt. Aarzel dan niet om direct een advocaat in de arm te nemen. Ook als je het bijvoorbeeld niet eens bent met het oordeel van de bedrijfsarts over de mate van arbeidsongeschiktheid. Een advocaat kan jou – tijdig – informeren over wat precies jouw rechten en plichten zijn bij ziekte en re-integratie.
Soms zie je dat een bedrijfsarts oordeelt dat er mediation moet plaatsvinden. Ook voor mediation bij ziekte en arbeidsongeschiktheid kun je bij ons terecht. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht en hebben aan diverse mediations deelgenomen.
Ontslag tijdens ziekte?
Het komt geregeld voor dat een zieke werknemer een vaststellingsovereenkomst krijgt aangeboden. Vaak luidt het advies dan om niet zomaar akkoord te gaan met een einde van de arbeidsovereenkomst tijdens als je nog ziek bent. Je loopt dan immers het risico om je uitkeringsrechten te verspelen. Er zijn echter situaties denkbaar dat een vaststellingsovereenkomst bij ziekte wél een oplossing kan zijn.
Ook bij zo’n situatie is het goed om je te laten adviseren door een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht en jou kan wijzen op je rechten en plichten bij ziekte, ontslag en vaststellingsovereenkomst.
Bij Kop advocaten kun je terecht met al je vragen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie.
Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze advocaten. U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend eerste gesprek, zodat we uw situatie goed kunnen inschatten.